Februari 1958

 

 

Aflevering 127

Nieuw pand Friese Zuivelbond
Bron: Leeuwarder Courant - 01-02-1958
De niet bijster monumentale entree van Leeuwarden voor degene, die het station uitkomt, zal een ingrijpende verbetering ondergaan. Van hoger hand is in het kader van werkverruiming namelijk toestemming verleend tot de bouw van het nieuwe kantoor en laboratorium van de Friese Zuivelbond aan de Stationsweg, tussen Oranjehotel en Baljeestraat.

Reacties: 0


Reacties: 0
Tien NTM-bussen in de sneeuw
Bron: Leeuwarder Courant 27-02-1958
Hoezeer het busverkeer moeilijkheden heeft ondervonden door de sneeuwstorm en wat daar achter wegkwam, wordt misschien wel het best aangetoond door het feit, dat bij de NTM zeker tien bussen niet in de garages zijn teruggekeerd. Vooral de situatie op de lijn Heerenveen-Meppel was bij Willemsoord zo slecht, dat liefst zes bussen dinsdagavond hopeloos vastraakten.

Reacties: 0
Monumentje bij Moddergat
Bron: Leeuwarder Courant - 18-02-1958
Ter herinnering aan ramp van 1883, die 83 dode eiste.

Reacties: 0

Bron: Leeuwarder Courant - 18-02-1958

Reacties: 0
Treinongeluk Scharnegoutum
Bron: Leeuwarder Courant - 02-02-1958
Vanochtend even over half tien is op de onbewaakte overweg te Scharnegoutum een melkauto gegrepen door de trein die van Sneek onderweg was naar Leeuwarden. De auto werd ongeveer dertig meter meegesleurd. De bestuurder van de auto, de zestigjarige Dirk Wallinga uit Scharnegoutum werd bij dit ongeluk zwaar gewond. In het ziekenhuis te Sneek bezweek hij aan zijn verwondingen.

Reacties: 0


Reacties: 0
Televisietoestellen in Friesland
Bron: Leeuwarder Courant - 05-02-1958
Het aantal televisietoestellen In Friesland neemt gestadig toe. Volgens de laatst bekende cijfers, van 1 december 1957, waren er toen 2303 t.v.-toestellen geregistreerd. Vergeleken bij een jaar daarvoor is een hele sprong gemaakt, want toen was het aantal slechts 315. Begin april 1957 werd het televisieprogramma ook via Irnsum uitgezonden.
Reacties: 0
 
Abonneren
Reageren
Colofon
Archief

Boele Bregman een verrassing
Bron: Leeuwarder Courant - 10-02-1958
Wanneer het door de Maatschappij tot Bevordering van de Schilder- en Teekenkunst te Leeuwarden tot en met 2 maart getoonde werk in het Princessenhof ons niet bedriegt, is met deze expositie Friesland tot de ontdekking gekomen, dat men met de voor het eerst exposerende Heerenvener Boele Bregman, na Gerrit Benner, opnieuw een Fries talent heeft ontdekt.

Reacties: 0
Leeuwarder Courant - 27-02-1958
Bron: De krant van toen
In de Prinsentuin waren gistermiddag twee heren druk aan het skiën, terwijl een groep kinderen vol bewondering toekeek. De skiërs vonden het hier maar surrogaat, gewend als ze zijn aan de hoge bergen in Oostenrijk, waar ze ieder jaar met de wintersport naar toe gaan.

Reacties: 0


Reacties: 0